Søde kartofler med fyld

Søde kartofler er en super god grøntsag at have i sin hverdagsrotation, fordi de indeholder rigtig meget betacaroten, C vitamin og nogle forskellige B vitaminer foruden en masse gode fibre, som øger mæthedsfornemmelsen og fodrer de gode bakterier i tarmene (mikrobiomet).
Søde kartofler er også enormt nemme at tilberede, og udgør derfor en perfekt varm frokost, såfremt du har adgang til en mikrobølgeovn.

Når jeg laver den her opskrift til frokost, så bruger jeg altid de økologiske søde kartofler. De er generelt mindre end de konventionelt dyrkede, så hav lige det for øje, når du handler ind, for de konventionelt dyrkede kan være både to, tre og fire gange så store som de økologiske.

Du kan selvfølgelig nyde de søde kartofler au naturel, for de smager godt og har en lækker konsistens, med som et måltid kommer de til at mangle proteiner og fedt, hvis ikke du fylder dem med et eller andet. Jeg vil altid foreslå, at du fylder med en type bælgfrugt (kikærter, bønner eller linser), en par forskellige grøntsager (peberfrugt, majs, tomat, avocado, spinat m.m.), og en slags dressing (plante yoghurt med sennep og urter, satay sauce, sesam olie eller noget helt fjerde). Selvom vi ikke skal have meget fedt, så er det vigtigt, at det er med i alle måltider, da mange af vores vitaminer og mineraler optages bedre, når der er fedt til stede.

Søde kartofler med fyld

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Aftensmad, Frokost
Mængde

1

portion
Forberedelse

10

minutes
Tilberedning

4

minutes

Bagte søde kartofler med fyld. Den perfekte hurtige, varme frokost, eller nem aftensmad. Du bestemmer

Ingredienser

  • 1-2 søde kartofler

  • Forskellige Toppings
  • Kidneybønner
    Majs
    Spinat og
    Neutral plante yoghurt rørt med friske urter

  • Kikærter
    Avocado
    Tomat og
    Satay sauce

  • Eller burritofyldet.

  • Eller rester fra gårsdagens aftensmad.

Vejledning

  • Skrub de søde kartofler og prik lidt i dem med en gaffel.

  • Kom de prikkede kartofler i mikrobølgeovnen, gerne under plastikklokken eller en dyb tallerken, for at holde på fugten. Bag dem ved fuld effekt i 4-6 minutter alt efter størrelsen. De er færdige, når de er så møre, at en skarp kniv kan stikkes i kartoflen uden betydelig modstand.
  • Skær kartoflerne på langs. Kom dit ønskede fyld oven på og nyd en dejlig lun kartoffel til frokost, aftensmad eller som mellemmåltid.

Notes

  • Tip! De søde kartofler bliver endnu bedre, hvis man bager dem ved varmluft i ovnen, men det tager noget længere tid, så gør det til aftensmaden i stedet. Giv dem ved 200 grader i 30-40 minutter alt efter størrelsen.