Satay sauce

Lækker, cremet og perfekt som dip til grøntsagstænger eller på toppen af wok og nudelretter, men du kan også sagtens bruge satay sauce til at marinerer dine grøntsager eller tofu eller noget helt tredje i, og så steget det på panden. Det smager ufatteligt godt, og det kan få børn til at spise en hel masse grøntsager. Bare der er nok satay.

Jordnødder indeholder en hel del fedt, som vi selvfølgelig ikke skal have for meget af, men det er overvejende de gode monoumættede fedtstoffer. Jordnødder bidrager også med en god mængde protein, op til 25 gram pr. 100 gram, varierende fra producent til producent.
Når du kigger efter peanutbutter, så gå efter de varianter som kun indeholder jordnødder. Mange producenter kommer ekstra olie i for et emulgere jordnøddesmørret, sådan at olien ikke lægger sig i toppen af glasset. Problemet med det er, at du så får for meget fedtstof, og det er absolut ikke nødvendigt for et godt produkt.
Udover gode fedtstoffer og masser af protein, bidrager jordnødder med en række næringsstoffer, fx B-vitaminer, E-vitaminer, magnesium, kobber, mangan og fosfor.

Obs! Hvis du selv dyrker eller køber jordnødder med skal på, skal du være opmærksom på, at der er en type mug-svamp som lever godt på friske jordnødder, og som producere et giftstof (aflatoxin), som er meget giftigt og som kan give leverskader. Jordnødder skal derfor altid opbevares tørt og helst ristes før indtagelse.

Satay sauce

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Tilbehør
Mængde

1

Portion
Forberedelse

10

minutes
Tilberedningminutes

Den perfekte dip!

Ingredienser

  • 3 spsk peanutbutter. For ekstra tekstur kan du bruge crunchy peanutbutter

  • 1 spsk soyasauce

  • 1 tsk honning (kan undlades, hvis man ikke vil have den sødme det tilfører)

  • saften af ½ lime eller 1 spsk citronsaft

  • Vand til at fortynde med

vejledning

  • Kom alle ingredienser, med undtagelse af vand, i en skål og rør det godt sammen. Brug en gaffel, og mas ingredienserne ind i peanutbutteren.
  • Når det er rørt sammen tilsætter du 2 spsk vand ad gangen, rør vandet ind i massen mellem hver gang, så du kan kontrollerer konsistensen. Den skal være lidt tyndere en yoghurt. Stop med at tilsætte vand, når du synes konsistensen er god.

Notes

    1 Comment

    Comments are closed.